Diákokkal futott Schirilla György

Költő, jógaoktató és a nemzet rozmárja – így mutatkozott be Schirilla György Baján a diákoknak és a sajtónak: február 2-án, péntek reggel a neves sportoló a III. Béla Gimnáziumban kezdte a napot. Előbb Arnóczki János igazgató fogadta irodájában, majd lekísérte a tornaterembe, ahol mintegy másfél tucatnyi diák és Molnár Péter testnevelő szakos tanár várta.
2018. febr. 02. 0 comment
A sportoló örömmel üdvözölte a fiatalokat, harcos és küzdő csapatnak nevezve őket. Elmondta: megtisztelő számára, hogy ellátogathatott a neves gimnáziumba, amelynek névadója, III. Béla a kedvenc történelmi személyisége. A fiatalok figyelmébe ajánlotta az egészséges életmód és a szeretetteljes közösség fontosságát, majd átvette az iskola ajándékát, egy bélás pólót, amit azonnal magára is öltött. Természetesen nem maradhatott el a közös sportolás sem, a jógagyakorlatokból álló bemelegítő után a csapat felsorakozott a gimnázium előtt, majd a piac felé indulva futottak végig a Sugovica töltésen a Türr-emlékműig, és kis pihenőt követően vissza az iskolába. A futásnál vigyáztak a kényelmes tempóra, bevárták a lemaradó diákokat is, aki pedig elfáradt, az átválthatott sétára, de mindenki teljesítette valamilyen formában a távot.
Molnár Péter testnevelés szakos tanár elmondta: örömteli élményt jelentett együtt futni Schirilla Györggyel. - A híre megelőzte őt, hiszen mindenki tudja, hogy idestova húsz éve a jeges vízben való mártózásokról és különféle sportteljesítményeiről híres. Látogatása a sportos, egészséges életmódot népszerűsíti nálunk is, 21 diákunk csatlakozott ma hozzá.
Schirilla György holnap, február 3-án 11 év után ismét megmártózik a minden bizonnyal jéghideg Sugovicában. - Amikor legutóbb itt jártam, mintegy 2500-an jöttek ki a Sugovica-partra, akkor megígértem, hogy tíz év múlva ismét eljövök, és betartottam a szavamat. 57 éves vagyok, kb. 4-5 év múlva abbahagyom a nagy úszásokat, ezért szerettem volna újra felkeresni a legendás helyeket. Baja az egyik nagy kedvencem, hihetetlen itt a közönség szeretete, a lelkesedés és a hangulat.

Úgy érzem, Baja megőrizte az évszázados gyökereit, a történelem viharai nem tudták ezeket kitépni a földből. Összetartó, szeretetteljes, sportos város: jól érzem itt magam, jó a kapcsolat a várossal, a közönséggel, és hirdetem az egészséges életmódot – mondta a sportoló. Felidézte legnehezebb (és emiatt emlékezetes) úszásait: Guiness-rekordot ért, amikor 26 percet tartózkodott 0 fokos vízben a váci ágban, hatalmas jégtáblák között, amelyek kezét-lábát összeszabdalták, máskor pedig erős északi szélben úszott, és megfagyott a szeme és a füle, hetekig küszködött a fájdalommal. Mégis úgy gondolja: az extrém teljesítmények lényege, hogy azt sugallják, akarattal és kitartással bármi megvalósítható.

Mint elmondta: úszás előtt bemelegítésképpen mindig fut, hogy a teste hőtartalékot raktározzon el, majd csukott szemmel meditál a parton, elképzeli magában a teljesítményt, ami az agy szerint már fél sikernek számít. A vízbe pedig mindig alázatosan, tisztelettel megy be. Bízik abban, hogy Baján ismét sokan kilátogatnak a Sugovica partjára az úszásra, és hazavisznek valamit az üzenetéből. Úgy gondolja, jelenleg a víz mintegy 4-5 fokos  lehet, ami egy átlagember számára meglehetősen hideg.
Aki pedig szívesen olvasná is a sportoló gondolatait, annak májusban megjelenő kötetét ajánlja figyelmébe. - Lelkes versíró vagyok, gyerekes, klassz, családias verseket írok – mondja magáról. Különleges kötettel készül, amelyben 8 éves kislánya, Aliz jógagyakorlatokat mutat be, ezeket egészíti ki a gyakorlatokhoz és a jóga szellemiségéhez illő versekkel és gondolatokkal. Megjelenés után pedig országos turnéra indulnak, ígérete szerint Baja is az állomások között lesz.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*