Pálinka minden szinten

TURSIZTIKAI KÖZPONT Rendhagyó módon nem a kolbászfesztivál napján, hanem már február 9-én, pénteken kihirdették a bajai pálinkaverseny eredményét a Turisztikai Központban.
2018. febr. 09. 0 comment
Eredményhirdetés a Turisztikai Központban Fotók: Kelemen Áron Eredményhirdetés a Turisztikai Központban Fotók: Kelemen Áron
Az eseményhez illő nóták és prózák (Rábl színpad) elhangzását követően a zsűri elnöke, Lakatos Márton (a Madarasi Pálinkaház tulajdonos-ügyvezetője) értékelt. Hangsúlyozta: neves bírálók ízleltek (jórészt a Francovilla Pálinkakultúra segítsége révén). Hat asztalnál 3-3 fő kóstolt, 1-1 párlatot két asztalnál is. „Pozitív módszerrel dolgoztunk, a jobb eredményt írtuk be a 9-16.30-ig tartó versenyen. 20 párlat helyezetlen lett. 20 bronz-, 36 ezüst- és 27 aranyoklevelet ítéltünk meg. A négy fődíjról nyílt szavazással döntöttünk.”
A díjátadót színesítette, hogy a Zentai Szent Miklós Lovagrend képviselői „beöltözve” jelentek meg. A kínálat változatos volt, akadt például kávé (Gaál László), valamint uborka, sárgarépa és sonka tök pálinka (Jókai János) is, a két mester különdíjat kapott.
A fődíjakat a szervező Baja Marketing Kft. igazgatója, Bócsa Barnabás, illetve Kovács Csaba és Dancsa Bálint helyi képviselő adta át. Számos plusz ajándékot kaptak a legjobbak a Farncovilla Pálinkakultúra, a Bajai Pálinka és a Madarasi Pálinkaház jóvoltából. Továbbá az Axiál Kft. szakácskönyvét is átvehették. Bácska aranypálinkája: Zoran Varadjanin, körte. Bácska ezüstpálinkája: Muth József, ringlószilva. Bácska bronzpálinkája: Margan Plus bánáti, alma. Bácska különdíj: Dankó Géza, meggy.
(A díjat nem minden esetben a díjazott vette át.)
A Bácskai Kolbász-és Hurkafesztivál február 10-én, szombaton 10-kor nyit a Petőfi-szigeten, a Turisztikai Központ mellett. Géczy Zsolt 
Facebook képgaléria megtekintése

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*