Utazás a zenei műfajok mentén

A klasszicizmustól a barokk és romantikus muzsikán át a kortárs irányzatokig és a musicalig vezetett az a képzeletbeli utazás, amelyre a bajai Liszt Ferenc AMI közössége és az iskola támogatásáért létrejött Madarász Andor Alapítvány várta a zenerajongókat február 12-én a Turisztikai Központba.
2018. febr. 13. 0 comment
Fotók: Kelemen Áron Fotók: Kelemen Áron
A jótékony célú koncert elején Kunosné Dankó Ilona zenepedagógus felidézte a névadó, Madarász Andor (bajai művészetpártoló zongorista) alakját, aki adományt ajánlott fel az intézménynek. Ezt kezdetben a szülői szövetség kezelte, 2009-ben pedig róla nevezték el az alapítványt, amely főként hangversenyek, szakmai továbbképzések, kurzusok szervezését, illetve szociálisan hátrányos helyzetű diákok támogatását vállalja. A rendezvények pedig a város kulturális életét is színesebbé, változatosabbá teszik – mondta a szervezők (Makkai Katalin, Mátyus Yvette és Ottmár Attila) nevében Kunosné Dankó Ilona.
Az önkormányzat és a betegség miatt távol lévő Csubákné Besesek Andrea alpolgármester nevében Kámánné dr. Bari Bernadett képviselő üdvözölte az egybegyűlteket, tolmácsolva az elöljáró az alkalomra írt köszöntő gondolatait. A közös zenélés egyik alapfeltétele, hogy a zenészek megtalálják a közös nyelvet és az összhangot – üzente az alpolgármester, kiemelve: a bajai intézmény sok kitűnő zenészt és szakembert adott az országnak, városunk hírnevét öregbítve határokon innen és túl. Ugyanakkor a város kulturális életének is egyik alappillére, igazi közösséget alkotva olyan emberekből is, akik messzire elkerülve is szívesen visszatérnek.
A köszönő gondolatok után Kunos Andrea és Ottmár Attila vette át a házigazda tisztét, röviden ismertetve a koncert programjául kiválasztott művel, zeneszerzők, korok és stílusok jellemzőit. Bemutatkoztak az iskola legjobb szólista diákjai, muzsikáltak a tanárok, fellépett a Misstiq Duo (amelynek mindkét tagja - Szőke Noémi (szaxofon) és Szécsényi Hilda (gordonka) a Lszt AMI tanára), felhangzottak Bach (az ifjabb és az idősebb is), Beethoven, Chopin, Liebman és egyedüli magyar zeneszerzőként Kovács Béla művei. Az utolsó részben a musicalek világába kalauzolta el a nézőket Pethő Dorottya, Kunos Andrea és Ottmár Attila, olyan klasszikus darabokat idézve meg, mint Az operaház fantomja, a New York, New York, A nyomorultak, We will rock you és a Miss Saigon.
Sándor Boglárka

Facebook képgaléria megtekintése

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*