Házasság hete Baján is

Szentmisével kezdődött a Házasság Hetének bajai programsorozata február 10-én, szombaton. Prédikáció helyett azonban rendhagyó módon ezúttal tanúságtételeket hallhattak a hívek a belvárosi Szent Péter és Pál templomban. A házasság hetét 11. éve tartják meg Magyarországon.
2018. febr. 14. 0 comment
A Házasság Hete bajai nyitórendezvényén Csubákné Besesek Andrea alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Úgy fogalmazott: a házasság két egyenlő fél együttéléséről szól, ami egyszerre áldás, felelősség és biztonság is. Elfogadásra és őszinte szeretetre tanít, amely a gyerekeknek is példaként szolgál. – A szerelem emberi létünk alapja, életünk kezdete, amely halálunkig elkísér. Életkortól függetlenül vágyódunk rá, mert a szerelem csoda, mert az Isten ajándéka az embernek. Csoda, mert csodára képes – mondta az elöljáró.
A szentmisén ezúttal a prédikáció helyett tanúságtétel következett, amely során három házaspár mesélt életük meghatározó fejezeteiről, örömökről és gondokról egyaránt. Amint elmondták: a jó házassághoz sok türelem és megértés szükséges és az is fontos, hogy olyannak fogadjuk el a másikat, amilyen. Magyarországon 11 évvel ezelőtt tartották meg először a Házasság Hetét, amely Amerikából indult, és a Bálint naphoz igazodik.
Binszki József plébános (Baja-Belvárosi Római Katolikus Plébánia) elmondta: a házasság heti mise célja a házasságok megerősítése, a házasság fontosságára való utalás, felhívás, a most házasságra készülő fiatalok megerősítése, valamint a krízisben lévő párok támogatása.
A párokat több rendezvény is várja a héten Baján, többek között játékos vetélkedők és előadások is, a részletes programról a www.hazassaghete.hu oldalon tájékozódhatnak. Többek között február 16-án, pénteken 16.15-től ismét flashmobra várják a párokat a belvárosi templom előtt, ahonnan együtt sétálnak át a Szentháromság térre.
Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*