Főként a kicsiket érinti az influenza

Zsúfoltak a rendelők, hiányos a csoportlétszám az iskolákban és az óvodákban. A hirtelen téliesebbre forduló időjárás kedvez a baktériumok szaporodásának, így a betegségek terjedésének is. Néhány fontos alapszabály betartásával azonban megelőzhető lenne, hogy a gyermek hetekig az ágyat nyomja.
2018. febr. 14. 0 comment
A Bernhart Sándor utcai óvodában jelenleg 30 hiányzó van, ami a teljes létszám közel egyharmada, de volt már ennél rosszabb is a helyzet – mondta Kovácsné Szabó Edit, az óvoda vezetője. – Óvodánkat január második hete óta érinti ez a periodikusan változó betegséghullám, a legintenzívebb szakaszt az elmúlt két hét jelentette, ami nagyon sok megbetegedést hozott. A szülők jelezték reggel, hogy nagyon magas lázzal, köhögéssel, vízszerű orrfolyással kezdődik a betegség, a közösségből kimaradás egyes esetekben 1-1,5 hetet is jelentett.
A betegségek elkerülése érdekében igyekeznek minél több gyümölcsöt adni a kicsiknek, rendszeresen szellőztetni, valamint az alapos kézmosás is nagyon fontos – tette hozzá az intézményvezető. Hasonló a helyzet a város több intézményében is. A csökkenő óvodai, iskolai létszámmal párhuzamosan a rendelők megteltek kis betegekkel.
Dr. Matán Eszter házi gyermekorvos elmondta: a felnőttekhez képest a kisgyerekek gyakrabban kapják el az influenzát, ráadásul az ötévesnél fiatalabbak körében fordulnak elő leggyakrabban a betegség szövődményei. Az elmúlt időszakban heti átlagban 500 gyermek járt vizsgálaton a rendelőben, de ez már csökkenő tendenciát mutat. Még mindig nincs késő kérni az oltást. Már Magyarországon is kapható az új vakcina, amely a 6-tól a 35 hónapos korosztálynak is beadható, ára 3000 forint körül mozog. Ha pedig mégis megbetegszik a gyermek, semmiképpen ne vigye a szülő közösségbe, amíg a gyermekorvos erre engedélyt nem ad – tette hozzá dr. Matán Eszter.
Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*