Növekvő pályán a mezőgazdaság

GARA Fórumot tartott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, tájékoztatva az érdeklődőket az elmúlt nyolc esztendő legfontosabb mezőgazdasági változásairól, eredményeiről. A miniszter úgy fogalmazott: az előttünk álló időszak nagy kihívása lesz az agráriumban zajló digitalizáció, eredményeként tovább növekedhet az ágazat teljesítménye.
2018. febr. 14. 0 comment
Zsigó Róbert és Fazekas Sándor a sajtótájékoztatón Zsigó Róbert és Fazekas Sándor a sajtótájékoztatón
A fórum előtt Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, valamint a miniszter sajtótájékoztatót tartott. – Szeretnénk összegezni a 2010 óta tartó időszak mezőgazdasági fejlődését – mondta Fazekas Sándor. – Az ágazatot sikerült növekedési pályára állítani, közel 70 ezer új munkahely létesült, a termelés a másfélszeresére emelkedett. Az eredmények alapján Európa három leggyorsabban fejlődő mezőgazdasága között van a miénk. Fontos, hogy a gazdák elmondják a véleményüket a közös agrárpolitikáról. Nélkülük nem jöhetett volna létre a jó eredmény.
– Sokan emlékeznek, milyen volt a mezőgazdaság és az ország állapota 2010 előtt – mondta Zsigó Róbert. – Azóta jó eredményeket értünk el, köszönhetően a gazdáknak, akik a vállukon viszik a térséget. A minisztérium azt szeretné, hogy kiváló minőségű, helyben termelt étel kerülhessen a családok asztalára. Tartalmas nyolc esztendő van mögöttünk, fontos beszélnünk a mezőgazdaság jövőjéről. Ebben a legjobb partnerek a gazdák.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*