A teveitató esete az internettel

KÉPVISELŐ-TESTÜLET Néha személyeskedésbe, illetve politikai csatározásba torkollt a bajai költségvetés tárgyalása. Amint arról beszámoltunk, a képviselő-testület megszavazta a város idei költségvetését. Az 1 órás vita során Vedelek Norbert alpolgármester az országos, vele a bajai előrelépést, Kovács Csaba a városüzemeltetési fejlesztéseket, dr. Vácity József a stabilitást és a takarékosságot, dr. Zöld Lászlóné a szociális bérlakások felújítását és bővítését, Szabó Hajnalka a szociális ágazat hangsúlyos szerepét, Dancsa Bálint tanácsnok a sportos pénzek gyarapodását, Fercsák Róbert polgármester pedig a hiány nélküliséget és a likviditást emelte ki.
2018. febr. 22. 0 comment
Volt némi zavar az ülésen Volt némi zavar az ülésen
Hajdú Miklós frakcióvezető (Sikeres Bajáért) elismerte: sok minden támogatandó az idei költségvetésben. Ugyanakkor túl optimistának ítélte a kormánypárti „hozzászólás cunamit”.
Hozzászólásával nem aratott osztatlan sikert. A jelzős szerkezet kapcsán többen felhívták a figyelmét: éppen ő az, aki szinte minden ülésen, minden témában többszöri, hosszas hozzászólással jelentkezik. Azt pedig értetlenül fogadták, hogy fenntartásai ellenére nem adott be a képviselőcsoport módosító indítványt. (Úgysem fogadták volna el, hangzott a furcsa válasz.)
Legnagyobb megdöbbenés pedig azt a bejelentését fogadta, hogy a költségvetés nem került fel az internetre. A http://www.bajaionkormanyzat.hu/ címen ugyanis, mint minden testületi ülés előtt, megtalálható a napirend. A költségvetés is mintegy 10 napja olvasható volt minden mellékletével. Hajdú Miklós egy darabig kitartott igaza mellett, miszerint még az ülés napján sem található meg a dokumentum, de a jegyzői és informatikai segítséget nem fogadta el. (Valamennyi napirend, így a 2018. évi költségvetés is – mellékletekkel – február 13. óta olvasható a jelzett honlapon.)
Jaszenovics Istvánné (Jobbik) szerint elfogadható a költségvetés, ám az értékpapírok eladását nem megfelelő gazdálkodási formának vélte. Annak ellenére is, hogy többen felhívták a figyelmét: a kereskedés révén plusz források szerezhetők. Amikor Kovács Csaba (Fidesz) azt feltételezte, hogy mecsetépítésre és teveitatókra biztos igennel szavazna, Fercsák Róbert arra intette a képviselőket, tartózkodjanak a személyeskedéstől és a kampányolástól. Hozzátette: a hozzá nem értés és a felkészületlenség időnként valóban próbára teszi a türelmet.
Ami tény (a könyvvizsgálói észrevétel szerint is): Baja elfogadott évi költségvetése hiány nélküli és stabil, biztosítva a likviditást is. Géczy Zsolt

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*