Érdemes figyelni a csapokra!

HIDEG A rendkívüli hideget több helyen a vízórák és a kerti csapok sem bírták. Több esetben elfagyott a vízóra, ami nemcsak anyagi kárral járhat. A megelőzés érdekében nagyon fontos a rendszeres ellenőrzés és az akna megfelelő szigetelése.
2018. márc. 05. 0 comment
Több helyen elfagyott a vízóra a nagy hidegben Több helyen elfagyott a vízóra a nagy hidegben
Mrekva László, a Bajavíz Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a vízórák és a kerti csapok sem bírják a hideg időjárást. Az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a szolgáltatóhoz. A társaság felhívja a fogyasztók figyelmét a megelőzésre, hiszen ez a komoly anyagi károk mellett akár az ingatlan állapotát is veszélyeztetheti. Ha például reggel alig jön víz a csapokból, érdemes azonnal megvizsgálni a vízóra aknát. „A vízóra elfagyásnak több jele lehet, erre korábban felhívtuk a lakosság figyelmét. Elsősorban a vízóra mérőlapján lehet a fagyás jelét tapasztalni, illetve az öntvényház elrepedhet, ezen keresztül szivároghat a víz.”
Akinek nem fagyhatár alatt található a vízórája, az védekezhet az elfagyás ellen akár hungarocellel, textíliával vagy azzal is, ha rajta hagyja a havat, hiszen az szintén szigetel, mondta a kft. ügyvezetője. Hozzátette: egy teljesen szétfagyott órán keresztül akár napi 70 köbméter víz is elfolyhat, amit a fogyasztónak a kiszállás díjával együtt ki kell fizetni.
Az üdülőházak tulajdonosaitól szintén azt kérik, ellenőrizzék rendszeresen a vízmérő és a belső hálózat állapotát, hogy megelőzhessék a károkat. Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*