Idén több volt a véradó

Valamivel több donort sikerült idén mozgósítani a második alkalommal kiírt városi, osztályok közötti véradó verseny keretében. A versengés lényege, hogy adott időintervallum alatt a diákok minél több nagykorú személyt (szülőket, rokonokat, szomszédokat, ismerősöket stb.) győzzenek meg arról: menjenek el vért adni, a procedúrát követően pedig az adott osztály véradó állományába regisztráljanak, így nyomon követhető, ki mekkora aktivitást tudott kifejteni a mozgósításban.
2018. márc. 06. 0 comment
A versenyt két évvel ezelőtt hirdette meg először a bajai önkormányzat részéről Csubákné Besesek Andrea alpolgármester, valamint Vargáné Kisbácskai Anita, a Bajai Szent Rókus Kórház Egészségfejlesztési Irodájának vezetője, akkor összesen 324 személyt sikerült bevonni. Idén ez a szám 327-re emelkedett, köztük 39-re becsülhető az első véradók száma. A programba bekapcsolódott a Vöröskereszt Bács-Kiskun megyei szervezete Török Sándorné vezetésével, ők biztosították a külső véradási helyszíneket. – Mindenkire nagyon büszke vagyok. A jövőben is lesz véradó verseny, kérek mindenkit, hogy továbbra is biztassátok a felnőtteket véradásra, hiszen egyrészt életeket menetek vele, másrészt a támogatott osztálynak is szerezhetnek egy kis anyagi hozzájárulást az osztálykiránduláshoz – mondta a március 6-án a városháza dísztermében megtartott díjátadón Csubákné Besesek Andrea alpolgármester. Ugyancsak köszönetét fejezte ki a verseny szervezőinek és részvevőinek dr. Scheibl Éva, a véradó állomás osztályvezető főorvosa, kiemelve: januárban különösen nagy segítséget jelentett a begyűjtött vérmennyiség, de vérre folyamatosan szükség van. Az osztályok versenyét idén a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola 3C osztálya nyerte (az oklevél mellé 55 ezer forint járt), őket követte a III: Béla Gimnázium 11C osztálya (35 ezer ft) és az Újvárosi Általános Iskola 6A osztálya (25 ezer ft).
A véradók között négy ajándékcsomagot (három az önkormányzat, egy az EFI felajánlásából) sorsoltak ki: Balogh Márió (Gara), Makai Tamás (Baja), Farkasné Kiss Ildikó (Érsekcsanád) és Nyemecné Jakobov Erika (Baja) örvendhetett az elismerésnek. A versenyt a szervezők jövőre is meghirdetik, bízva abban, hogy még több donort sikerül majd bevonni.
Sándor Boglárka  

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*