A belvízről a Duna mentén

VÍZÜGY Baján rendezik meg az Országos belvízvédelmi, vízrendezési és vízhasznosítási konferenciát. A keddi nyitónapon Bíró Tibor dékán köszöntötte a szervezők nevében a meghívottakat az egyetem nagytermében. „Tavaly itt rendeztük meg az árvízi tanácskozást, idén a konferenciával bővített belvízi szakmai találkozónak adunk helyet. A csütörtöki konferencián két hallgatónk is ismerteti munkáját.”
2018. márc. 06. 0 comment
Kedden nyílt meg a belvízi konferencia Baján, az NKE nagytermében Fotók: Kelemen Áron Kedden nyílt meg a belvízi konferencia Baján, az NKE nagytermében Fotók: Kelemen Áron
Telkes Róbert igazgató társzervezőként az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságot is bemutatta. Rámutatott: Baján a Duna megkerülhetetlen tényező. Mára kiépült a mértékadó árvízszint feletti és a folyószabályozás is megfelelő. A tavalyi jég is rendben levonult, a szerbiai szakaszon kellett beavatkozni. A belvizes feladatokat részletesebben is ismertette a hallgatósággal.
A tanácskozást vezető Kolossváry Gábor főosztályvezető ezt követően Láng Istvánt, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettesét szólította a pulpitusra. Felhívta a figyelmet, a BM-hez kerülve rendezték a béreket. Az uniós irányelveknek és a Nemzeti vízstratégiának megfelelően dolgoznak. Utóbbi kapcsán elkészült a megvalósíthatósági tanulmány, megvannak a pillérek.
A 3 napos konferencia március 8-án ér véget. Géczy Zsolt  Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*