Robotzsaru az oviban

KÖZLEKEDÉS RoboTamás segítségével tanultak a közlekedésről a Damjanich utcai óvodások. A Bajai Rendőrkapitányság először bemutatta azt a humanoid robotot, amely beszélni, tornázni és táncolni is tud. A rendőrség oktatási célokra használja a programozható egyenruhásokat.
2018. márc. 07. 0 comment
A gyalogosok közlekedéséről kérdezte a gyerekeket a fehér ruhás robot. A Gedovics Zoltán főtörzszászlós ezúttal programozott társával beszélt a gyerekeknek arról, hogyan kerüljék el a baleseteket. A rendőr robot azt is megmondta, jó választ adtak-e a gyerekek.
A bajai óvodákba rendszeresen ellátogatnak az egyenruhások egy-egy foglalkozásra. A közlekedés minden nevelési évben visszatérő téma. A közös sétákon a tanultakat a gyakorlatban is alkalmazzák a pedagógusok vezetésével. Bach-Nyirati Brigitta tagóvoda vezető (Damjanich utcai óvoda, Bajai Óvodaigazgatóság): „Minden évben foglalkozunk a közlekedéssel egy héten át. Megmutatjuk a táblákat, megbeszéljük a közlekedési szabályokat.”
A robotok bűnmegelőzésben is segítenek a foglalkozást vezető rendőröknek. Minden megye két ilyen típusú humanoid eszközzel rendelkezik. Gedovics Zoltán: „Ezt a robotot mi programozzuk egy applikáció segítségével. Hangfájlokat tudunk csatolni, amit visszajátszik. Mobiltelefon és tablet segítségével, bluetooth kapcsolaton keresztül tudjuk vezérelni. Mi is tanuljuk még a robotikát, nekünk is nagy újdonság. Arra törekszünk, hogy minél színvonalasabb előadásokat készítsünk.” Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*