Belga befektetésben bíznak

KÜLÜGY Belga üzletemberek érkeztek Bajára március 7-én: a Belgabiz tagjai szakmai fórum és konferencia keretében találkoztak a gazdasági élet helyi képviselőivel, ezt megelőzően pedig a polgármester is fogadta őket a városházán.
2018. márc. 08. 0 comment
– Vendégszerető, soknemzetiségű város vagyunk, mindig örülünk, ha távolabbról is felkeresnek minket. Ez a szakmai főrum lehetőséget kínál a kölcsönös üzleti bemutatkozásra, ismerkedésre. Bízom benne, hogy érdemi együttműködés következik, amelynek során még gyakran találkozhatunk – mondta üdvözlésképpen Fercsák Róbert polgármester. Pierrich Massaux, a budapesti belga nagykövetség első titkára (aki a betegség miatt távol maradó nagykövetet képviselte) elmondta: öröm számukra, hogy Magyarország vidékeire is ellátogathatnak. Elkísérte Ránkay Edit, a vallon térségért felelős kereskedelmi attasé, valamint kollégája, Nagy Béla (flamand térség), a Belgabiz képviseletében pedig Valerie Gys elnök.
Nagy László, a Bajai Országos Közforgalmú Kikötőt működtető Kft ügyvezetője elmondta: Baján is örülnének a belga befektetőknek. – A Belgabiz nevű szervezet olyan vállalkozások vezetőit, menedzsereit tömöríti, amelyek befektettek Magyarországon. A tagok rendszeresen tanácskoznak, és évente több alkalommal vidékre is ellátogatnak, most Baja keltette fel az érdeklődésüket. 25-en érkeztek hozzánk. A szakmai megbeszélés után ellátogatnak a kikötőbe és a belga üzemeltetésű hűtőházba is. Igyekszünk valamilyen gazdasági együttműködést kialakítani és felkínálni számukra – ismertette az igazgató. Hozzátette: a bajai kikötő jelenleg is bonyolít forgalmat Belgium felé, egyelőre csekély mennyiségű áruval, az ilyen jellegű találkozási lehetőségek azonban épp a kapcsolatok kiszélesítését teszik lehetővé.
S. B.  


Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*