Húsvéti ellenőrzések

ÉLELMISZER Márciustól kiemelt figyelmet fordítanak a szakemberek a különböző szezonális termékekre. Amint arról már beszámoltunk, az egy hónapig tartó fokozott ellenőrzések során főként a húsvéti ünnepek kapcsán vásárolt árukat vizsgálják. A fő cél: megbízható és kiváló minőségű ételek kerüljenek az asztalokra.
2018. márc. 09. 0 comment
Megbízható és kiváló minőségű ételek az asztalon Megbízható és kiváló minőségű ételek az asztalon
Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár elmondta: húsvét előtt elsősorban azokat a termékeket vizsgálják, amelyek az ünnephez kapcsolódnak. Ilyen a nyers, pácolt és füstölt húsáru (leginkább a sonka), az alkoholos ital, valamint a tojás. Az élőállat-szállítmányokat is figyel a Nébih, illetve a kormányhivatal. „Szeretnénk elérni, hogy minden család asztalára egészséges, biztonságos, kiváló minőségű, lehetőleg magyar élelmiszerek kerüljenek.”
Baján is megszaporodott az ellenőrzések száma. Dr. Galambvári Jakab járási főállatorvos március 7-én arról számolt be, hogy az egy hete tartó szezonális ellenőrzés során komolyabb büntetést nem kellett kiszabni. De nem is ez a fő cél. A szerdai piacon főként a húst, a tojást, valamint az édesipari termékeket értékesítőket nézték. Ellenőrzik a szezonális gyümölcsöt és zöldséget árusítókat, továbbá a környék vágóhídjaira is sort kerítenek az április 2-ig tartó időszakban.
Az élelmiszerlánc-felügyeleti bírság 15 ezer forinttól a talált hibák számával növekszik. Ugyanakkor az élelmiszer-ellenőrzési bírság 30-50 ezer forinttól több százezerig terjedhet. Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*