Egyház és nemzetiség

TÁMOGATÁS A választókerületben elnyert egyházi pályázatokról, valamint a Magyarországi Németek ÁMK által elnyert 130 millió forintos kormányzati támogatásról számolt be Soltész Miklós, az EMMI államtitkára és Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője március 9-én Baján.
2018. márc. 09. 0 comment
Soltész Miklós és Zsigó Róbert képviselői irodában Fotók: Kelemen Áron Soltész Miklós és Zsigó Róbert képviselői irodában Fotók: Kelemen Áron
Zsigó Róbert elmondta: A soknemzetiségű Bácskát mindig a békesség, egymás megbecsülése és tisztelete jellemezte. A térséget sokszor ez az összefogás – és a keresztény egyház – segítette át a nehézségeken.
Soltész Miklós hangsúlyozta: az emberek munkája, a sikeres vállalkozások és a jó adópolitika a jövőt szolgálja. A kormány így dönthetett egyházi támogatásokról is. Korábban a bajai Szent Balázs iskola, valamint a nagybaracskai és a sükösdi egyházi iskola 100-100 millió forintot kapott. „Most 125 millió forintos utalás révén a bajai választókerületben 6-7 templom megújulhat és számos közösségi program szervezésére nyílik lehetőség. Fontos, hogy erősödjenek az egyházak, az anyagiak mellett a lelki értékek is szükségesek.”
Az EMMI államtitkára kitért a nemzetiségekre is. „Magyarországon soha, egyetlen nemzetiség sem lehet teher, pláne ellenség. A kormány az elmúlt nyolc évben megháromszorozta a támogatást, a Parlamentben pedig ott vannak a szóvivők. A bajai Magyarországi Németek ÁMK tavaly 25 milliós támogatást kapott, most tornaterem építésre 130 millió forintról döntött a kormány. Jó döntés, jó helyre megy a támogatás!” Géczy Zsolt   Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*