Tavaszi fáradság

EGÉSZSÉGÜGY Ezekben a napokban nemcsak influenzaszerű tünetekkel keresik fel sokan háziorvosukat, hanem a különböző fronthatások miatt kialakuló szédüléses, magas vérnyomásos panaszokkal is. Mindezek mellett tél végére gyakran előfordul a vitaminraktárak kiürülése is, ami szintén rossz közérzetet okozhat.
2018. márc. 13. 0 comment
Dr. Barsi Attila háziorvos nyilatkozott a Bajai TV-nek Dr. Barsi Attila háziorvos nyilatkozott a Bajai TV-nek
Dr. Barsi Attila bajai háziorvos megerősítette: a napokban sűrűn került elő az EKG-készülék a változékony időjárás miatt. Legtöbben magas vérnyomással és szédüléssel, valamint szívtáji panaszokkal reagáltak a hirtelen melegedő időre. Volt olyan páciens, akinek 240-es volt a vérnyomása, már az arca zsibbadt, azonnal mentőt hívtak. Ezen kívül hasmenéssel járó vírussal, elhúzódó influenzával, tartós lázzal is sokan jártak nála. Egyiket sem szabad félvállról venni, érdemes szakemberhez fordulni a komolyabb következmények elkerülése érdekében, tanácsolta a háziorvos. Ugyanezt javasolja a fronthatástól szenvedőknek. „Az a javaslatom a betegeknek, hogy ebben az időben még 2-3 hétig naponta kétszer mérjenek vérnyomást. Írják le az adatokat, majd mutassák be háziorvosuknak.”
A másik, ilyenkor sokakat érintő probléma a tavaszi fáradékonyság, a kimerültség érzése. Dr. Szűts Alíz gyógyszerész (Kehely Patika) elmondta: a vitaminraktárak feltöltésével felvehetjük a harcot a legyengült immunrendszer okozta betegségekkel és a rossz hangulattal szemben. „Ilyenkor a C- és a D-vitamin pótlását ajánlom. A C-vitaminnal felerősítjük immunrendszerünket, csökkentjük a megfázásos megbetegedések számát. A D-vitamin pótlása is fontos immunrendszer erősítés szempontjából, másrészt megelőzhető a csontritkulás. Európában ugyanis nagyon kevés a napsütés télen, gyakoriak a csonttörések az eleséseknél.”
A gyógyszerész multivitamin szedését is ajánlja, már ezekből is létezik speciális, a különböző korosztályoknak és nemeknek megfelelő készítmény. Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*