Kárpátaljai vendégek Baján

KAPCSOLAT Kárpátaljáról érkeztek vendégek városunkba: a Nagyberegi Református Líceum 11 osztályosai (összesen 15 diák), oktatási igazgatója és egy nevelőtanár alkotta csapat március 11-én, vasárnap foglalhatta el szállását. A helyi szervezők sokféle programmal készültek, hogy színessé és élményekben gazdaggá tegyék számukra a hetet, amelynek egyik fő pontjaként a fiatalok március 15-én, csütörtökön ünnepi műsort adnak a bajaiaknak a Petőfi-szigeti ünnepségen.
2018. márc. 13. 0 comment
Fotó: Kopri/SNASSZ.HU Fotó: Kopri/SNASSZ.HU
Hétfő délelőtt a városházán köszöntötte a küldöttséget Csubákné Besesek Andrea alpolgármester, majd Horváth Magda külügyi kapcsolatokért felelős referens tartott rövid ismertetőt Baja város történeti múltjáról, jelenéről és a városháza épületéről. Később a fiatalok a Türr István Múzeumba, az Éber-emlékházba és a nagy szerb templomba is ellátogattak, Baja további nevezetességeivel is ismerkedve. A tervek szerint szerdán Mohácsra utaznak, este pedig részt vesznek a fáklyás felvonuláson és a táncházban a Turisztikai Központban.
- Fontosnak tartjuk, hogy a vendégeink megismerjék az országnak ezt a részét, a bajaiakat, az itteni diákokat. Mindig öröm, ha határon túli magyar testvéreink ellátogatnak hozzánk, és reméljük, hogy kedvező élményekkel, benyomásokkal térnek haza. Fontos, hogy a magyarok összetartsanak, a határ nem szabad, hogy elválasszon minket, a lelkekben le kell bontani a határokat, hiszen egy vérből vagyunk, egyformán érzünk. Ne gondolja senki, hogy Kárpátalján ukránul, Erdélyben románul beszélnek a magyarok: fontos, hogy ezzel a fiatalok is szembesüljenek – mondta Csubákné Besesek Andrea alpolgármester, aki maga is több ízben juttatta már el Kárpátaljára a bajaiak adományát, támogatását.
Kovács András, a Nagyberegi Református Líceum oktatási igazgatója szintén örömét fejezte ki a lehetőségért. - Nagy Béla főgondnok úr, valamint alpolgármester asszony támogatásával tölthetünk itt néhány napot. Első alkalommal járunk Baján, de már az eddig látottak, tapasztaltak is nagyon felkeltették az érdeklődésünket. Látogatásunk vége pedig fontos nemzeti megemlékezés lesz. Intézményünkben minden évben megtartjuk a legfontosabb egyházi és nemzeti ünnepeket, amelyek a magyarságot erősítik és összetartják. Igyekeztünk erre a jubileumi évre olyan megemlékezést összeállítani, amelyben a diákok felelevenítik a márciusi ifjak emlékét – mondta az intézményvezető. Hozzátette: Nagybereg Beregszásztól kb. 10 km-re található, túlnyomórészt magyar település. Iskoláját a református egyház alapítvány tartja fenn, bentlakásában mintegy 120 diák él, akik Kárpátalja egész területéről érkeznek tanulni.
Sándor Boglárka 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*