Kárpátaljáról a Szent Lászlóba

KAPCSOLAT Kárpátaljáról érkeztek vendégek a Szent László ÁMK-ba, a Délvidék legnagyobb egyházi iskolájába március 13-án. A Nagyberegi Református Líceum 11 osztályosai és kísérőik 3 tanórát töltött az intézményben. A fiatalok számára szervezett programok között kiemelt helyen szerepelt az intézménylátogatás.
2018. márc. 14. 0 comment
Kárpátaljai diákok vendégeskedtek a Szent László ÁMK-ban Kárpátaljai diákok vendégeskedtek a Szent László ÁMK-ban
Elsőként az egészségügyi szakgimnazisták mutatták meg, mit tanultak. Az iskolai könyvtár baleseti szimuláció helyszíne lett, ahol az elsősegélynyújtás és a mentőhívás technikáját mutatták meg a 10. osztályosok a kárpátaljaiaknak. A továbbiakban komplex drámafoglalkozásba csöppentek a vendégek. A művészeti képzésben résztvevő tizenegyedikesek – bevonva a vendégeket is – fergeteges hangulat kerekedett.

Bebizonyosodott: mozgás, memória, rátermettség dolgában határon innen és túl nagy tehetséggel bírnak a mai diákok is. Interaktív kerekasztal beszélgetés zárta az iskolai programot. A házigazdákat leginkább a magyarság megőrzése, a hagyományok és ünnepek ápolása, a hitélet, a líceum nevelési stílusa, az oktatási módszerek és a továbbtanulási lehetőségek érdekelték. A kárpátaljai fiatalok pedig a magyarországi diákok életmódjáról, társadalmi szokásairól szerettek volna többet tudni. Rab Rita 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*