Angyalok apró lábakkal

KISCSÁVOLY Megható és bensőséges megemlékezésnek adott helyet – létesítése óta immár harmadízben – április 9-én a Kiscsávoly-katonavárosi Szent György kápolna melletti emlékhely, mely a Meg nem született és elveszített gyermekek emlékparkja nevet viseli.
2018. ápr. 10. 0 comment
Idén sem maradt el a megemlékezés Fotók: Kelemen Áron Idén sem maradt el a megemlékezés Fotók: Kelemen Áron
A park létesítésének kezdeményezője, Binszki József, a belvárosi egyházközség plébánosa mondott imát a jelenlévőkkel együtt a meg nem született magzatokért és az elvesztett gyermekekért.
Csubákné Besesek Andrea alpolgármester emlékbeszédében Reményik Sándor versét idézte. A gyönyörű költemény Isten és az útra kelő kicsi lélek párbeszéde. Az Úr parancsára a léleknek le kell szállnia a földre, mert egy aprócska gyermeki test vár reá. És a lélek leszáll a földre. Megszületik a gyermek! A Csoda! Életünk legszebb csodája! De vannak olyan angyali teremetések, akik előbb halnak meg, minthogy megszülethettek volna. Vannak, akiknek élete csupán pillanatokban mérhető. Vannak, akik pár napig, hétig, esetleg néhány hónapig néznek ránk. És vannak olyanok, akik évek, évtizedek múlva hagynak itt bennünket. Bármeddig élt a gyermek, ha elmegy, akár magzat volt, akár nagyobb, lélekkel bíró emberke, és angyal lesz belőle, apró lábacskái örök nyomot hagynak a szülők lelkében. Az édesanyának, kinek szíve alatt dobogott gyermeke szíve, majd gyermekét elvesztette, kimondhatatlan fájdalmat érezhet az édesapával együtt.

Dr. Zöld Lászlóné tanácsnok a megemlékezés résztvevőivel közösen könyörgést, Halász Bernadett, a Budapesti Karmelita Nővérek rendjének jelöltje hálaadó imát mondott, B. Szabó László bibliai idézeteket olvasott fel. A megemlékezések közben Jaber Viktor és Jaberné Völgyi Csilla ötgyermekes házaspár gitáron és hegedűn, illetve énekkel működött közre.
A kegyeletes ünnepség befejezéseként Fekete Szabolcs esperes-plébános mondott záró imát, majd a résztvevők egy-egy mécsest gyújtottak a meg nem született és elveszített gyermekek emlékére.
A megemlékezés a kiscsávolyi római katolikus templomban tartott szentmisével fejeződött be, melynek különleges mozzanata volt az önként jelentkező hívek fogadalomtétele „lelki örökbefogadásra”, melynek keretében vállalták, hogy Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepétől – ezt az idei korai Húsvét miatt most tartotta az egyház – kilenc hónapon keresztül naponta imát mondanak a megszületendő gyermekekért. Gál Zoltán 

Facebook képgaléria megtekintése


Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*