Erdei manócska a színházban

RÁBL Újabb mesejátékkal készül a gyermekek és a gyermeklelkű felnőttek szórakoztatására a Rábl Színpad és Zenei Közösség: ezúttal a legkisebb színjátszóik mutatják be a Szélkötő Kalamona* című mesejátékot a városi színházteremben.
2018. ápr. 10. 0 comment
Fotó: Iván Donát/Szent László ÁMK Fotó: Iván Donát/Szent László ÁMK
Egy éve dolgozik már együtt a gyerekcsoporttal Szlavikovics Ferencné drámapedagógus, a mesedarab rendezője. A csapat a város általános iskolás diákjaiból áll, heti rendszerességgel találkoznak dráma- és színjátszó foglalkozások keretében. – Kalamona egy ijedős erdőtisztogató manócska, akinek legnagyobb álma, hogy egyszer ő is bátor és erős lesz. Ebben segíti őt az erdő szelleme. A darab üzenetét is ő fogalmazza meg, amikor tanáccsal látja el Kalamonát: „Ha okosan bánsz az erőddel, boldog leszel, de ha visszaélsz vele, magadra maradsz!” – mondta el a darabról a rendező. Hozzátette: az eredeti népmesének csak az alapötletét tartották meg, ezt formálták közösen a szereplő gyerekekkel, sok-sok játéklehetőséget, ötleteket és személyes élményeket beleszőve. – Mivel színházi bemutatóra készülünk, a Rábl Színpad csapatának együttes, kreatív munkájára volt szükség. Mindenki a maga területén álmodta meg és készítette el a darabhoz szükséges dolgokat, majd az egyeztetések során összegyúrtuk azokat – árulta el a munkafolyamatról a rendező. Az előadást elsősorban óvodásoknak és általános iskola alsó tagozatos diákjainak ajánlják, de szeretettel várnak mindenkit, aki szereti a mesét, és érdekli a gyermekszínjátszás.
S. B.

Szélkötő Kalamona. Mesejáték gyerekektől gyerekeknek. Helyszín, időpont: április 14., szombat, 17 óra, városi színházterem.


Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*