Túra földikutya élőhelyén

CSILLAGSÉTA A nemzeti parkok a Csillagséták alkalmával a bolygók és csillagok világába kalauzolják a látogatókat április 13-15-án. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett Csillagtúra azért is különleges, mert nem csak a galaxissal, hanem egy föld alatt élő kisemlős, a 2018-ban év emlősének is választott földikutya titokzatos életével is megismerkedhetünk. Dátum: 2018. április 14., 17 óra. Helyszín: a Bajai földikutya-rezervátum természetvédelmi terület (a volt Szegedi úti katonai gyakorlótér területe).
2018. ápr. 11. 0 comment
Az év emlőse, a földikutya Az év emlőse, a földikutya
A csillagászati bemutatóval egybekötött természetismereti túrán megismerkedünk a Bajai földikutya-rezervátum természetvédelmi terület élővilágával. A területen éppen virágzik két védett növényfajunk, a pusztai meténg és az apró nőszirom. Kétségkívül a földikutya az élőhely sztárja, hiszen miattuk nyilvánították védetté a területet 2017-ben. Itt él ugyanis a ritka, fokozottan védett délvidéki földikutya legnagyobb populációja. Rejtett, földalatti életmódja miatt vajmi kevés esélyünk lesz megpillantani őt, de szakértőnk segítségével mindent megtudhatunk róla, továbbá túrásaikat is megfigyelhetjük.
Sötétedés után csillagászok kalauzolásával és teleszkópok segítségével a csillagos égbolt csodáival is megismerkedhetünk, melyben reméljük, hogy az időjárás is partnerünk lesz. Az állatvilág egy része is ilyenkor éled, így egyúttal több éjszakai állatfaj rejtett életét is megismerhetik az érdeklődők.
Információ és jelentkezés: Tamás Ádám, 30/450-92-27. A programon a részvétel ingyenes. 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*