Itt a csere ideje

KÖZLEKEDÉS Könnyen balesetet okozhatnak a téli gumival közlekedő járművek. Szakemberek szerint már tízezer forinttól lehet kapni jó minőségű új gumiabroncsot, amit utána évekig lehet használni.
2018. ápr. 13. 0 comment
Fontos a gumik cseréje Fontos a gumik cseréje
Magyarországon a jogszabály nem rendelkezik a gumik kötelező élettartamáról, de szakértők szerint a télivel négy, a nyárival pedig 3 milliméteres profilmélységig ajánlott közlekedni. Úgy vélik, egy jól kiválasztott gumival sok pénzt meg lehet spórolni, így a vevőknek érdemes segítséget kérni. Az ár-érték arány mellett a tapadás és a zajkibocsátás is fontos szempont.
A hatósági előírások szerint az autó négy abroncsának egyforma méretűnek és szerkezetűnek kell lennie, azonban a mintázatnak csak tengelyenként kell megegyeznie. Azaz az első és hátsó kerekek mintázata eltérhet. A jó időben a járművezetők és a gyalogosok is bátrabban, nagyobb lendülettel közlekednek. Gedovics Zoltán főtörzszászlós (Bajai Rendőrkapitányság) arra figyelmeztet, hogy a nagyobb forgalom mellett a megváltozott útviszonyok is gondot okozhatnak.
A járművek felkészítésének része az olajszint és a fék ellenőrzése, havonta egyszer pedig tankoláskor érdemes megnézetni a keréknyomást is. Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*