Hetven éves lenne

TÁRLAT Októberben lenne 70 éves Gyulavári József: a közismert és népszerű bajai személyiség, fotós, zenész, újságíró négy éve nincs az élők sorában. Barátai és tisztelői munkáiból, illetve jellegzetes használati tárgyaiból emlékező kiállítást szerveztek, amelyet április 13-án, péntek délután nyitottak meg a Borbás Mihály Bemutatóteremben.
2018. ápr. 16. 0 comment
Amint azt Jász Anikó a szervező Baja Művésetéért Kulturális Egyesület nevében elöljáróban elmondta: a bemutatóteremben hamarosan nagyobb átépítési munkálatok kezdődnek, emiatt hozták előbbre a kiállítást. – Gyulavári Józsefet mindenki ismerte, ma is sokan szeretettel gondolunk rá. Barátságos embernek ismertük, akivel jó volt együttműködni vagy csak beszélgetni – idézte fel Jász Anikó. A kiállítást Kincses Károly fotómuzeológus nyitotta meg, akit szintén személyes jó kapcsolat fűzött Gyulavárihoz, 1999-ben önálló fotókiállítást is szervezett neki a budapesti Mai Manó házban.

Mint elmondta: jelen felkérésre nem könnyű szívvel mondott igent, hiszen legutóbb barátja temetésén járt Baján. Úgy vélekedik azonban: Baja városa nem panaszkodhat, hiszen bőségesen teremnek a környéken jó fotósok, sok tehetséges ember született ide, bár sokan nem tudtak mit kezdeni a tálentummal. Voltak, akik idő előtt elhaláloztak, mások távoztak a városból, aki pedig maradt, az sem érezhette felhőtlenül boldognak magát, de azért zenélt, zenét hallgatott, írt, gyűjtött, horgászott, halászlét főzött, és tette mindezt teljes átéléssel, mágnesként, megosztó személyiségként. Hasonló habitusú fényképész barátaival megalapította a TEAM csoportot, megszervezték a nagybaracskai szociofotó táborokat, abban a hitben, hogy a fotós dolga figyelni a valós élethelyzeteket, akár segíteni, előmozdítani a megoldást is. – Igazi humanista és lokálpatrióta érzelmű ember volt – emelte ki a fotómuzeológus is.
A tárlat anyaga válogatást tartalmaz Gyulavári József fotóiból, a róla vagy általa szervezett eseményekről szóló újságcikkekből, hanglemezgyűjteménye néhány darabjából, régi fényképező gépeiből, azokból a könyvekből, amelynek szerkesztésében, írásában, összeállításában tevékenyen részt vett, de megcsodálható első, saját kezűleg barkácsolt elektromos gitárja is. A kiállítás rendezője köszönetet mondott a családnak, különösen Gyulavári József özvegyének, aki a hagyatékot rendelkezésre bocsátotta az érdeklőd közönség számára.
Sándor Boglárka   

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*