Hagyomány lett a Cseppnyi Önbizalom

Idén immáron negyedszer indul útjára a Cseppnyi Önbizalom – Kontinencia Betegedukációs Program, mely arra hivatott, hogy megszólítsa és feltárja a nem ellátott vizelettartási zavarban érintetteket. Az országos kezdeményezés révén a már több mint 750 háziorvosi praxishoz tavasszal újabb 329 csatlakozik. Bács-Kiskun megyében 19 praxisban van lehetőség kontinencia tanácsadáson való részvételre.

2015. márc. 09. 0 comment
Hagyomány lett a Cseppnyi Önbizalom Egyre többen csatlakoznak az országos kezdeményezéshez

A vizelettartási zavar több évtizeden át az a betegség volt, melyről nem kérdezett a háziorvos. És nem mert beszélni a beteg, annak ellenére, hogy olyan gyakori, mint a szénanátha. Olyannyira tabunak számított, hogy a betegek inkább házilag próbáltak megoldást találni a problémájukra, mintsem hogy szakemberhez forduljanak. Ebből sokszor több hátrány származik, mint előny, hiszen a nem kívánatos vizeletcsepegésnek szaga, kellemetlen érzése van, ami nagyban megnehezíti a hétköznapokat.

A Cseppnyi Önbizalom Program kezdeményezői bíznak abban, hogy évről-évre egyre inkább sikerül elérni, hogy az érintettek megnyíljanak háziorvosuknak, körzeti ápolójuknak és leomoljon az a fal, amely a témát övezi. A javulást jól példázza a már több mint 60.000 érdeklődő, aki az elmúlt években részt vett a programban és felvállalta problémáját.

A Cseppnyi Önbizalom Program 2012-ben indult az Országos Alapellátási Intézet, a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szakmai támogatásával és az SCA Hygiene Products Kft. partner-együttműködésében.

Az idei évtől a Magyar Kontinencia Társaság is a kezdeményezés mellé állt, szakmai támogatásával járul hozzá a program sikeréhez.

Az idei év tavaszán 329 háziorvosi rendelőben várják elsősorban a szakdolgozók azokat az érintetteket és a hozzátartozókat, akik eddig féltek és nem mertek beszélni problémáról. A praxisokban rendelési időben várják a körzethez tartozó betegeket. A szakdolgozó felméri az érdeklődők tájékozottsági és érintettségi szintjét, és személyre szabott megoldást javasol a probléma megfelelő kezeléséhez.

A kezdeményezők most is arra buzdítanak mindenkit – aki vizelettartási zavarban szenved –, hogy merje felvállalni problémáját. Itt az alkalom, nyíltan beszélhetnek erről háziorvosuknak.

Baja térségében dr. Ádám András (Dávod), dr. Barkóczy Erzsébet (Érsekcsanád), dr. Lovas László (Kunbaja), dr. Tolnay Zsuzsanna (Szeremle), dr. Tokodi Ferenc (Tataháza) kapcsolódott a programhoz.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*