Szépül a III. Béla Gimnázium

Jó ütemben haladnak a felújítási munkálatok a bajai III. Béla Gimnázium patinás épületében. Fercsák Róbert polgármester október 12-én Csubákné Besesek Andrea alpolgármester és Bócsa Barnabás, a Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója kíséretében járta be az iskolát.
2015. nov. 17. 0 comment
Mivel mindhárman bélás diákok voltak, a bejárás során természetesen a régi emlékek is előjöttek. Mindenki elégedetten nyugtázta, hogy a felújításnak köszönhetően az intézmény hamarosan visszanyeri régi fényét és tekintélyét.
A III. Béla Gimnázium jelenleg két helyszínen oldja meg diákjai oktatását: az alsóbb osztályok (7-11.) számára az önkormányzat bérel termeket az Eötvös József Főiskola Szegedi úti épületében, míg az öt végzős osztály az iskola B szárnyában maradt. – Számukra itt tudjuk biztosítani az érettségire való felkészülés minden feltételét. A főiskolán lévő termeink értelemszerűen puritánabbak, kevésbé felszereltek, de az  ebből adódó esetleges mulasztásokat a kisebb osztályok még tudják pótolni, amint visszatérnek a felújított épületbe – tájékoztatott Arnóczki János, a III. Béla Gimnázium igazgatója. Hozzátette: a kőművesek jelenleg a benti utómunkálatokat végzik. Kívül elkészült a vakolás, de a festés még hátra van. Az új ablakok már a helyükre kerültek, és zajlik a tetőfedés a tornaterem és a könyvtár fölött.

A fűtésrendszer rákötése is módosul: a korábbi kazán helyett a városi fűtőműre csatlakozik majd a gimnázium. Egyelőre azonban nincs fűtés az épületben, emiatt Fercsák Róbert polgármester aggodalmát fejezte ki: - Napokon belül meg kell oldanunk, hogy a fűtés működhessen azokon a részeken, ahol jelenleg is folyik az oktatás. A gyerekek nem tanulhatnak hidegben, a pedagógusok sem dolgozhatnak dideregve. Bár a munkálatok jól haladnak, sajnos beleszaladtunk az őszbe, lassan már a télbe is – ismertette a városvezető. Hozzátette: a 200 millió forintos beruházás nagyobb része (150 millió) pályázati pénz, a fennmaradó részt a a város saját erőből teszi hozzá. Mivel azonban több évtizedes mulasztást pótol a jelenlegi beruházás, ennél jóval nagyobb összeget is el lehetne költeni a teljes felújításra.
A jelenlegi optimista becslés szerint november elejére fejeződnek be a munkálatok.
Sándor BoglárkaPolgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*