Bajai Fiatalok Színháza
III. Béla Gimnázium Színistúdiója

A Bajai Fiatalok Színháza Baja városának legrégebb óta működő társulata. Bár ezen a néven csak 2008 júniusa óta ismer minket a közönség, valójában jóval régebbre nyúlik vissza történetünk, hiszen színházunk az 1996-ban alakult III. Béla Gimnázium Színistúdiójából nőtte ki magát állandó városi társulattá. Színvonalas, sokszínű, igényes szórakozást biztosító tevékenységünket az elmúlt 17 évben eddig összesen 47 egész estés nagyszínházi produkció fémjelzi, köztük olyan nagysikerű darabok, mint A kis herceg, A Pál utcai fiúk, a Zabhegyező, az Indul a bakterház, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, a Valahol Európában, a Diótörő, a Légy jó mindhalálig, az Oscar!, a Hippolyt, a lakáj, az Apácák, A vörös malom, az Isten pénze, stb.

A legváltozatosabb műfajokban, a musicalektől a mesejátékokon, táncprodukciókon és vígjátékokon át a komolyabb drámákig állítunk színpadra előadásokat. Célunk, hogy a legkisebbektől az idősebb korosztályokig mindenki megtalálhassa a számára legkedvesebb produkciókat, ha eljönnek megtekinteni bennünket állandó játszási helyeinkre, a Bajai Városi Színházterembe és a Bácskai Kultúrpalotába, vagy vidéki fellépéseink helyszíneire.
Munkánk elismeréséül 2008 decemberében megkaptuk Baja Város Önkormányzatától a „Baja Város Kultúrájáért” kitüntető címet, majd 2012-ben „Bács-Kiskun Megye Művészeti Díját”, és arra is büszkék vagyunk, hogy 2007 óta rendszeres közreműködői lehetünk a városi színházbérlet sorozat előadásainak, ahol profi színházi társulatok mellett mi is szórakoztathatjuk a város és környékének közönségét.
Társulatunkat a „Bajai Színházért” Közhasznú Alapítvány tartja fenn.
2013 novembere óta hivatalosan bejegyzett színházi szervezet vagyunk a Magyar Előadó-művészeti Irodánál.
Színházunk utánpótlás nevelő, tehetséggondozó intézményeként a mai napig megmaradt és működik a bajai III. Béla Gimnázium Színistúdiója, ahol tanáraink irányításával 7-18 éves diákokat oktatunk az ének, a tánc és a színjátszás rejtelmeire, szakmai alapjaira.

A stúdió tanárai:
Ottmár Attila (drámajáték, színészmesterség, beszédtechnika)
Láng Barbara, Agócs Nóra (tánctréning, balett, színpadi tánc)
Pethőné Kővári Andrea (ének, hangképzés)
Szarvas Anna (ének, hangképzés)
2006 óta minden nyáron megszervezzük a Bajai Musical Tábort, ahol az érdeklődők két korcsoportban (10-14 évesek, illetve 14 év felettiek), meghívott művészek, tanárok vezetésével kóstolhatnak bele a zenés színház rejtelmeibe énekórák, tánctréningek, beszédtechnika, dráma és színészmesterség foglalkozások keretében.
Növendékeink rendszeresen lehetőséget kapnak színházunk előadásaiban gyerekszerepek megformálására, tehetségük kibontakoztatására. A színházi pályán továbbtanulni vágyóknak külön felkészülési lehetőséget biztosítunk. Büszkék vagyunk rá, hogy ma már több egykori növendékünk helyezkedett el művészeti pályákon, vagy tanul színművészeti, táncművészeti iskolákban, stúdiókban.
Bővebb információk, érdekességek: www.bajaifiatalokszinhaza.hu

Kapcsolat:
Ottmár Attila művészeti vezető, alapítványi elnök
Cím: 6500 Baja, Szent Imre tér 5.
Tel./Fax: (+36) 79/325-642
Mobil: (+36) 70/984-8637
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*