A Gemenci Erdei Vasúttal kombinálható gyalogtúra ajánlatok

Pörböly – Lassi – Malomtelelő – Pörböly
Táv: erdei vasúton: 16 km + gyalogosan: 1,5 km
Idő: az erdei vasút menetrendjétől függően 1,5-2 óra
Kiindulás pont: Ökoturisztikai Központ, Pörböly
A Pörbölyről menetrend szerint induló vonatok első megállója Lassi állomás, ahol Halászati Kiállítás (megtekintése előzetes bejelentkezéssel lehetséges) és játszótér is található. Lassiból gyalogosan a kék kereszt turistajelzésen lehet eljutni Malomtelelőig, ahol egy tanösvény, egy madármegfigyelő torony és az erdei vasút megállója is található. Az erdei vasútra szállva visszatérhetünk Pörbölyre, de akár a Vadmegfigyelőnél is le lehet szállni, ahonnan az Ökoturisztikai Központ könnyed sétával elérhető (ebben az esetben kérjük, előzetesen jelezzék leszállási szándékukat az erdei vasút személyzeténél).

Pörböly – Lassi – Malomtelelő – Pörböly
Táv: erdei vasúton: 8 km + gyalogosan: 8,5 km
Idő: 3,5 óra
Kiindulás pont: Ökoturisztikai Központ, Pörböly
A Pörbölyről menetrend szerint induló Gemenci Erdei Vasút első megállója Lassi állomás, ahol Halászati Kiállítás (megtekintése előzetes bejelentkezéssel lehetséges) és fa játszótér is található. Lassiból gyalogosan a kék kereszt turistajelzésen lehet eljutni Malomtelelőig, ahol egy tanösvény, egy madármegfigyelő torony is található. Az erdei vasút megállójából folytatódik a kék kereszt turistajelzés, melyen tovább haladva a Duna védőtöltésére jut a túrázó. Innen D-re fordulva a töltésen kb. 6 km gyaloglás után lehet ismét Pörbölyre érni.

Pörböly – Lassi – Baja-Dunafürdő – Nyárilegelő – Pörböly
Táv: erdei vasúton: 8 km + gyalogosan: 18,5 km
Idő: 6 óra
Kiindulási pont: Ökoturisztikai Központ, Pörböly
A Pörbölyről menetrend szerint induló Gemenci Erdei Vasút első megállója Lassi állomás, ahol Halászati Kiállítás (megtekintése előzetes bejelentkezéssel lehetséges) és fa játszótér is található. Lassiból gyalogosan az Országos Kék túra mentén lehet eljutni Baja-Dunafürdőig, mely út során a túrázó érinti a Rezéti-Holt Dunát, a Káposztás-Dunát és a Vén-Dunát is. Baja-Dunafürdőre érve a piros turistajelzésen kell tovább haladni a Pörbölyi-erdőn, valamint a Csertaparti kirándulóerdőn keresztül a Cserta-Duna Vén-Dunába való befolyásáig. Innen már ismerős az út Nyárilegelőig (Országos Kék), ahol ismét erdei vasútra szállva érkezik vissza Pörbölyre a kiránduló.

Pörböly – Malomtelelő – Lassi – Nyárilegelő – Baja-Dunafürdő – Pörböly
Táv: erdei vasúton: 8 km + gyalogosan: 9 km + MÁV vasúton: 8 km
Idő: 4,5 óra
Kiindulási pont: Ökoturisztikai Központ, Pörböly
A Pörbölyről menetrend szerint induló Gemenci Erdei Vasút Malomtelelő megállójából indul a kirándulás gyalogos része az Országos Kék túra mentén egészen Baja-Dunafürdőig. A túrázó az út során körbejárhatja a Malomtelelő tanösvényt, elhalad Lassi állomás mellett és érinti a Rezéti-Holt Duna, a Káposztás-Duna és a Vén-Duna partját is. Baja-Dunafürdőre érve és MÁV vasútra szállva érkezik vissza a kiránduló Pörbölyre.

A Gemenc Erdei Vasút a Bajától 10 km-re lévő Pörböly állomásról – a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából – indul a Gemenci erdőbe. A MÁV pörbölyi megállója kb. 300 m-re van az erdei vasút indulóhelyétől. A Pörbölyi Ökoturisztikai Központ az 55-ös főút mellett található – a Türr István Duna-hídon áthaladva gépkocsival, autóbusszal vagy vonattal is megközelíthető.
A Gemenci Erdei Vasút aktuális menetrendje és díjszabása: www.gemenczrt.hu.
További információ:
7142 Pörböly, Bajai út 100.
Tel: (+36) 74/491-483, Fax: (+36) 74/591-029
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.gemenczrt.hu

Az Ökoturisztikai Központ kínálata: szállás, étkezés, kerékpár és túrakenu kölcsönzés, erdei lovaskocsizás, erdészeti-, méhészet-, halászati kiállítások, vadmegfigyelő, arborétum, erdészeti erdei iskola, bérelhető konferenciaterem, parkoló, büfé, ajándékbolt, rendezvények, , turisztikai információk, sétahajózás, erdei vasutazás, tanösvények, megfigyelőtornyok, csoportkísérés-túravezetés a Gemenci erdőben.

A Gemenc Zrt. március 15-től augusztus 15-ig a nagyközönség előtt is megnyitotta vadászházait. A vadászházakban 2 ágyas fürdőszobás (tus vagy kád) szobák várják a kikapcsolódni vágyókat. A vendégeknek lehetőségük van részt venni vadetetésen is, erdei lovasfogatozás keretein belül.
További információ és szállásfoglalás:
Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt.
6500 Baja, Szent Imre tér 2.
Tel: (+36) 79/324-144; Fax.: (+36) 79/324-181; (+36) 30/945-0522
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
On-line szállásfoglalás: www.gemenczrt.hu
A Karapancsai Kastély és Major, ill. a Vadászati Emlékhely látogatása kapcsán is ez utóbbi telefonszámokon lehet informálódni.

A Pörbölyre induló buszok és vonatok aktuális menetrendjéről a következő, bajai telefonszámokon adnak tájékoztatást:
Buszpályaudvar: Tel: (+36) 79/321-791; web: www.menetrendek.hu
Vasútállomás: Tel: (+36) 79/321-645; (+36) 40/49-49-49; web: www.elvira.hu

 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*