A Gemenc Zrt. egyike Magyarországon a legnagyobb vadászterületet kezelő állami tulajdonú erdőgazdaságoknak. A vadászterület az ország déli részén található, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya megyékben, jellegében eltérő vadgazdálkodási tájegységekben. A Gemenc, Béda-Karapancsa, Hajós-Homoki és Lenes-Karasz vadászterületek értékes vadállománya méltán híres világszerte.

A Gemenc Zrt. gímszarvas gazdálkodásának sikereit számos rekordméretű trófea példázza. A legnagyobb sikert az 1986- os évben terítékre került 271,00 C.I.C. pontos, Karapancsán elejtett trófea érte el, mely a maga idejében világrekord gímszarvastrófea volt. Meg kell még említeni az 1891-es szálkai, 243,89 C.I.C. pontot elért bikát, mely a Montenouvo herceg birtokáról váltott ki a szálkai gazdák által bérelt területre, ott lőtték meg és úgy tartják, hogy Gemencről vándorolt át. Valamint az 1946-os kazuki trófea 248,55 C.I.C. pontot ért el, mely terület már a trianoni határokon kívül esik, Szerbiában található. A világrekord trófeákat az ország nemzeti kincsként őrzi, a szerencsés elejtő csak a hiteles másolatot viheti haza.

Gemenci vadászterület
A teljes egészében hullámtéri terület a Bátaszéki, a Szekszárdi, a Hajósi és a Pandúri Edészet kezelésében van. A terület jellemző nagyvadfaja a gímszarvas és a vadisznó. Az itt élő gímszarvas állomány világszerte híres. A területen egyedülálló, páratlan élményt nyújt a gemenci bőgő gímszarvas bika vadászata. A terület jól szervezett, nagyterítékű vaddisznóhajtásai jól ismertek az idelátogató törzsvendég vadászok körében.

A vadászterületen az időjárástól és az ártéri rész jellegétől függően lovas kocsival, terepjáróval, télen lovas szánnal lehet barkácsolni. A területen ajánlott – a sok szúnyog miatt – májustól októberig szúnyogriasztó használata.
A vendégek öt, különböző jellegű, a Gemenc Zrt. tulajdonában lévő vadászházban helyezhetők el (Keselyűsi, Gemenci, Pörbölyi, Pandúri és Bátai vadászházak).

Béda-Karapancsa Vadászterület

Ármentett szlavón tölgyes vadászterület a Bátaszéki és Pandúri Erdészetek kezelésében.
A terület a Duna jobb és bal partján, az ország déli határán fekszik, gyönyörű ártéri tölgyerdők találhatók itt, értékes magtermő állományokkal. Valódi paradicsom az igazi vadászoknak és természetkedvelőknek. A terület kiváló gímszarvas állománya és jelentős vaddisznóállománya sikeres vadászatot ígér az idelátogató vadászoknak.
A vaddisznóhajtásokon az időjárástól és a csoporttól függően akár napi 40 darabos teríték is elérhető, 9-10 puskával, szabad területen.
A vadászok részére lovasfogat, télen lovasszán áll rendelkezésre a barkácsoláshoz.
A karapancsai területrészhez Mohács-sziget is hozzátartozik, ahol apróvadra keresővadászat is szervezhető.
A terület két vadászháza magas színvonalon, gyönyörű erdei környezetben várja a vadászvendégeket (Bédai Vadászház, Karapancsai Vadászkastély).

Hajós-Homoki és Lenes-Karaszi Vadászterület

Mindkét vadászterület teljes egészében a Hajósi Erdészet kezelésében van, meghatározóan síkvidéki, homoki területekkel.
Erdőtársulásait jellemzően akác, fekete- és erdeifenyő, kevés hazai- és nemes nyár, továbbá kocsányos tölgy fafajokból álló erdőállományok alkotják. Száraz nyarakon nagy a vízhiány, ezért mesterséges itatóhelyekkel segítik a vadállományt az aszályos időszakban. A terület ma már igen jelentős mennyiségű és minőségű gímszarvas állománnyal rendelkezik. Évről-évre több 10 kg trófeasúlyt meghaladó gímszarvasbika kerül terítékre. Így 2007-ben egy 14,30 kg agancssúlyú bika került terítékre, amely 261,25 C.I.C. pontot kapott az országos trófea-bírálaton.
A vadászterületen jó minőségű őzállomány is található. Vaddisznóállománya minőségben és mennyiségben fejlődő.
A két vadászterületen egy-egy vaddisznós kert is található. A 453 hektár kiterjedésű Lenesi vaddisznós kert az elmúlt években kiváló minőségű és terítékű vaddisznó-hajtóvadászatokat biztosított a vadászvendégek számára. A Felsővágásban, 2005-ben létesített, 500 ha területű kert 2008 óta működik teljes intenzitással.

Nem elhanyagolható – bár meg sem közelíti, a ma már történelminek mondható híres lenesi 9000 darabos terítéket – a terület apróvad vadászati lehetősége. A mesterséges tenyésztésből
származó, nevelt fácánokkal feldúsított állomány kiváló vadászélményt biztosít, akár napi 200 darabot meghaladó terítékű vadászatra. 2005-ben Lenesen létesült Magyarország legnagyobb fogoly-törzstelepe is.
A területen két vadászház várja a vendégeket (Lenesi és a Hajósszentgyörgyi Vadászház).
Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt.
6500 Baja, Szent Imre tér 2.
Tel: (+36) 79/324-144; (+36) 79/321-049; (+36) 79/326-387
Fax: (+36) 79/324-181
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.gemenczrt.hu

 

VADÁSZBOLTOK BAJÁN ÉS KÖRNYÉKÉN

Vadkacsa Vadászbolt
6500 Baja, Hattyú u. 2.
Tel: (+36) 79/321-364

Szerdahelyi Vadászbolt
Szerdahelyi Kft.
6500 Baja, Árpád tér 1.
Tel: (+36) 79/424-929
Fax: (+36) 79/424-927
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.szerdahelyivadaszbolt.hu

Kacsa Vadászbolt
KA-CSA Vadászati Cikkeket Gyártó és Forgalmazó Kft.
6447 Felsőszentiván, Szabadság u. 70/b.
Tel: (+36) 30/945-6111
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.kacsakft.hu

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*