Úszás

Rendkívül fontos, hogy a bajai gyerekek mielőbb megtanuljanak úszni, hiszen a nyarat a Duna, illetve belvárosi mellékága, a Sugó partján töltik a diákok. Éppen ezért már az 1970-es években is szervezett úszás oktatás zajlott a városban. Kánikula híján a Petőfi-szigeti sportuszoda áll rendelkezésre. Ne feledjük: az úszás versenysport, de egyben szabadidős tevékenység is. Egészségügyi célból is sokan kedvelik.

Kajak-kenu

Az ősi kor emberei már különféle ladikokkal, csónakokkal szelték át a tavakat, folyókat. Napjaink kajakja azonban az eszkimók, kenuja pedig a kanadai indiánok vízi alkalmatosságához kapcsolható. Baján a sport mellett nagy hagyománya van a túráknak. A turistáknak érdemes előbb a Petőfi-szigetet körülevezni, s csak utána kimerészkedni a Dunára és csodás mellékágaiba. A harmadik lehetőség: biztonságos, mégis páratlan élmény a Ferenc-csatornán leevezni.

Sárkányhajózás

A sárkányhajózás közösségfejlesztő hatása köztudott. A közös munka már a hajó vízrebocsátásakor is elengedhetetlen, de az igazi csapatmunka csak a vízen veszi kezdetét. Az akár 20 embert is befogadó, 13 méter hosszú, evezősökkel együtt közel 2 tonnás hajó hajtásához szükséges, a teljes szinkronban történő együttműködés, a csapat kovácsa. Rendkívül alkalmas csapatépítésre, közösségi szellem formálására. Nem igényel előképzettséget (az úszni tudáson kívül), így bárki, aki érez magában erőt, energiát, és fogékony az új iránt, szereti a vizet, a természetet és a versengést, részt vehet sárkányhajós programokban. 10-15 perc gyakorlás után már látványos és izgalmas küzdelmet lehet kialakítani.

Bővebb információ:
Bajai Vizisport Klub
Tel: (+36) 30/682-9054
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.bajaivizisport.hu

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*