Élet a Duna mentén
Baja egy életre magához köti a víz- és napimádókat. A várost a Duna és mellékágai kísérik, megadva a lehetőséget a nyári fürdőzésekre, a kirándulásokra, a vízi sportok kipróbálására. Két ásványvíz-jellegű kútja, valamint a közelben található gyógyvizes fürdők (Nagybaracska, Dávod-Püspökpuszta) jótékony hatását kínálja. Gemenc, a jórészt erdővel borított ártér számos állatnak ad otthont. Meglesni őket páratlan élmény.

Petőfi-sziget
A szigetet a Sugovica vizén átívelő híd köti össze a belvárossal. Panziók, vendéglők, sportuszoda, teniszpálya és ifjúsági tábor várja a turistákat. Itt található sok száz bajai család csónakgarázsa, a
vállalati üdülők sora, a sporthorgász egyesület, az evezősklub és a cserkészek vízitelepe is. Szívesen időznek itt a bajaiak. A Petőfi-sziget több pontján lehet kajakot, kenut bérelni, fürdeni, a nyugalmasabb területeken pedig horgászni. Kezdő vízitúrázók első, kalandosabb élménye a sziget körbeevezése, míg a szárazföldön Bajára érkezők itt teszik vízre járművüket. A csónakgarázsok stégjétől dél felé a Ferenc-csatornát lezáró Deák-zsiliphez vezet a víz. Kedvelt úti cél a csatornán a zsiliptől indulva a termálfürdőjéről is ismert Nagybaracska. A Duna felé a téli kikötő, valamint a kedvelt sátorozóhely, a Nagy-Pandúr-sziget mellett hajózunk tovább.

Sugovica
Baja belvárosának meghatározó és látványos eleme a Duna mellékága, a Sugovica. Egy gazdag leány és egy szegény molnárlegény reménytelen szerelmének történetét őrzi legendája. Homokos partjával, fűzfáival a környék kedvelt, ingyenes strandja. Nyaranta a fiatalok társasági életének legfőbb színtere. Érdemes a nyári estéket a mediterrán hangulatú, folyóparti vendéglők teraszain tölteni. A Duna felé közeledve a csónakos horgászok egyik kedvenc szakaszához érkezünk. A torkolatánál áll a város híres szülöttéről elnevezett Türr-kilátó. Türr István olyan jelentős vízügyi vállalkozások kezdeményezője volt, mint a Korinthoszi- és a Panama-csatorna megépítése, vagy éppen a Sugovicát a Ferenc-csatornával összekötő átvágás.

Duna
Baját jelentős közlekedési csomópontként tartják számon. Köszönhető ez egyrészt többsávos Duna-hídjának, másrészt országos közforgalmú kikötőjének. Az Európai Unió déli határának legjelentősebb folyami kikötője, a nemzetközi vízi forgalom szolgáltató bázisa a város. Észak felé, ha átsiklunk a Türr-híd alatt, Dunafürdő üdülőterület nyaralóházai láthatók az ártéri erdő szélén. A kitűnő pecázó helyeken a ponty, a csuka, a kárász, a balin a leggyakoribb fogás, de harcsára, márnára és süllőre is érdemes horgozni. Télen kap a menyhal. A hal fontos szereplője a város életnek, hiszen Baján és környéken mindig szívesen esznek halétket.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*