Vár a Sugovica szabadstrand
Baja és térsége lakóinak életében meghatározó jelentőségű a víz a Duna mellékága, a Sugovica. Homokos partjával a környék kedvelt, ingyenes strandja, ami egy életre magához köti a víz- és napimádókat. A Sugovica a családok és a fiatalok társasági életének legfőbb központja. A hűsítő, nyári fürdőzések felüdülést; a vízi sporteszközök: kajak-kenu, vízi bicikli, vízitaxi aktív kikapcsolódás lehetőségét nyújtják. Itt található a Yacht-kikötő, ami egyben vízi színpad is, mely nyaranta könnyűzenei koncertek, multimédiás vízi szökőkút vetítések színhelye.
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk


Megújult a Sugovica szabadstrand
Baja belvárosának meghatározó és látványos eleme a Sugovica, melynek ingyenes szabad strand közel 750 méteres homokos partszakasza 2014-ben megújult. A látványos multimédiás szökőkút, a Sugó- csúszakpálya, a Torelli strandbüfé és játszótér szolgáltatásai tavasztól őszig minden korosztály számára kínál kikapcsolódási lehetőséget, mely által az ide látogatók közelebb kerülhetnek a strand és a város adta lehetőségekhez.
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk

 

Csodálatos Baja 2015.
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk

 

Séta a városban
Baja csodálatos természeti kincsekkel megáldott város, ez adja az egyik vonzerejét. A Duna és mellékága, a Sugovica a vízi sportok, a kirándulások, a horgászat kedvelőit csábítja el. A bajai halászlét és a környék borait pedig évről évre sok ezren kóstolják meg a halfőző fesztiválon és a vendéglőkben. A városban mintegy negyven műemlék- és városképi jelentőségű épület kínál látnivalót. A negyvenezer lakosú város évszázadok óta a magyar, a német, a szerb és a horvát nemzetiségek közös otthona. A sokszínűség a bajai épületeken és a hagyományokban is érezhető. Tegyen egy sétát a városban!
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk

 

Bácskai Kultúrpalota
Baja és a bácskai térség kulturális központja 2011-ben nyitotta meg kapuit. Az épület felújítása az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus által biztosított forrásnak köszönhetően valósult meg. A korszerűsített és kibővített épület nagyterme elsősorban előadói esteknek, koncerteknek, színházi bemutatóknak ad otthont, galériája kiállítások helyszíne. A Bácskai Kultúrpalota mind kialakításában, mind az általa nyújtott szolgáltatások terén magas színvonalat képvisel. Az épület kitűnően alkalmas esküvők, konferenciák, protokolláris rendezvények megrendezésére is.
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk

 

Baja, Gemenc, Szekszárd
Baját és Szekszárdot Európa legnagyobb ártéri erdeje, a gemenci rengeteg köti össze: egy természetes kapocs. A két város és a védettséget élvező környezet megannyi szórakozási, kikapcsolódási és kulturális élményt kínál. Baja a halászlé fővárosa, Szekszárdnak a kultúra és a bor ad ihletet, Gemenc pedig száz százalékig természet, ahol testközelből láthatunk vaddisznót és szarvast, hallhatjuk az erdő neszeit. A kiadvány sorra veszi a legfontosabb látnivalókat, a szabadidős programokat, meghozza a kedvet a vidék felfedezéséhez. A megfelelő túraútvonal kiválasztásához a jól használható térkép ad segítséget.
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk

 

Gemenci túraajánlatok
Az egyedülálló természeti környezet megismeréséhez nyújt segítséget a Gemenc Zrt. gondozásában megjelent füzet. A természetvédelmi oltalom alatt álló védett és fokozottan védett területek csak korlátozottan látogathatóak, ezért a Gemenc Zrt. által létrehozott és fenntartott kiránduló- és parkerdők, tanösvények, az erdei iskola, az erdei vasút és a személyszállító hajók hivatottak szervezetten, a természeti értékek megőrzésének szem előtt tartásával megismertetni az idelátogató turistákat a látnivalókkal. A kiadványban számos tippet kapunk, akár szárazföldön, akár vízen szeretnénk felfedezni az ártér növény- és állatvilágát.
Kiadvány megtekintése pdf formátumban: klikk

 

A természet minden íze - öko- és gasztroturisztikai útikalauz
A bajai kistérség településeinek vonzereje a természeti értékekben és az utánozhatatlan ízvilágban keresendő. A finom falatok és italok megkóstolásához csinál kedvet ez a honlap. A bajai halászlé, a szeremlei borsos kalács, a hajósi-bajai borok kihagyhatatlanok. Ezeken kívül túra- és programajánlatokat is tartalmaz a weboldal, melyeket érdeklődési kör, korcsoport és tartózkodási idő szerint csoportosítva közöl. A szerkesztők a természetközeli élmények széles körét ajánlják a turisták figyelmébe: horgászat, vadászat, lovaglás, sportolás, vízitúra – mind elérhető Baján és környékén.
További információ: www.bajaiturizmus.hu

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*