Erky-Nagy tibor: Szindbád Baján járt
A szülőváros iránti szeretet, tisztelet, nosztalgia, rajongás hívta életre Erky-Nagy Tibor Bajáról elszármazott tipográfus kézbe kívánkozóan szép kivitelezésű könyvét. Az Ezeregyéjszaka hajósa, Szindbád esetünkben is szimbolikus figura, aki korokon, életviteleken, változásokon keresztül barangolja be a vizek városát, és képes azt úgy bemutatni több száz – a helyi Türr István Múzeum gyűjteményéből származó – fotó segítségével, hogy az olvasó/szemlélő maga is részesévé válhat a képzeletbeli utazásnak. Így elevenedik meg Baja város történeti múltja, hagyományai, egykori lakói, régvolt épületei, letűnt korok és életformák emlékei.
Pannónia Nyomda, Budapest 2013.

Mesés Baja
A Creatum Reklám- és Webstúdió Kft. gondozásában 2011-ben jelent meg. A könyvben a kedves Sugovica és a mindentudó Toronyóra mesélik el a kíváncsi kicsi Vizának Baja történetét.
A több mint 100 képpel illusztrált, 180 oldalas, háromnyelvű könyv kicsiknek és nagyoknak egyaránt fantasztikus utazást nyújt városunk történelmében. 

…Vízről, másként másként a Vízről…
… Baja …Duna …Napfény
A 2011-ben Tinusz Gábor által kiadott könyv egy képzeletbeli vagy talán nagyon is valós hajóút során mutatja be Baját és környékét egy kicsit másként. A 60 oldalas könyv minden lapját fényképpel illusztrálta a szerző.

Baja múltja képekben
A Foto Reklámügynökség 2012.évi kiadványa, mely a város történelmét idézi fel fényképek segítségével. Az anyag az 1840-es tűzvész idejétől a II. világháborúig terjedő időszakot öleli fel Gyulavári József képgyűjteményéből. A könyv 132 oldalon, három nyelven (magyar, német, angol) kommentálja a fotókon szereplő történelmet. 

A könyvek megvásárolhatók, megrendelhetők a Tourinform Irodában (Baja, Szentháromság tér 11. tel: (+36) 79/420-792, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. ).

 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*